Франція: Туреччина відмовила Парижу у використанні власного повітряного та водного простору для французької військової техніки

06 Feb, 2012 | |

Французькі військові літаки не зможуть здійснювати польоти у повітряному просторі Туреччини. Так само французькі військові кораблі не зможуть заходити в територіальні води Туреччини.
Таке рішення прийняв Уряд Туреччини після розгляду відповідного звернення французької сторони.
Це фактично перше рішення, яке забороняє французьким військовим літакам повертатися з Афганістану через повітряний простір Туреччини, а також військовим кораблям заходити в турецькі територіальні води.
Міністерство оборони Франції вже дало команду використовувати альтернативні маршрути для передислокації військової техніки.
Група Geostrategy пов’язує таку позицію з тим, що наприкінці грудня 2011 року нижня палата Парламенту Франції ухвалила Закон, який передбачає притягнення до кримінальної відповідальності за відмову визнавати геноцид проти вірмен 1915 - 1917 років. 23 січня 2012 року Сенат Франції так само ухвалив зазначений законопроект.
Ухвалення цього Закону викликало різко негативну реакцію Туреччини. На сьогодні дипломатичні відносини Франції та Туреччини є фактично замороженими. Заборона використання повітряного та морського просторів є першим недружнім кроком Туреччини по відношенню до Франції.
З великою ймовірністю можна прогнозувати застосування інших «санкціонованих дій».

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.