Франція, США, Росія: Макрон домовився про зустріч лідерів в Парижі

21 Feb, 2022 | |

Президент США Джо Байден і його російський колега Володимир Путін «в принципі» домовилися провести двосторонній саміт з наступною зустріччю з усіма зацікавленими сторонами щодо безпекової ситуації в Європі після того, як обидва лідери розмовляли з президентом Франції Еммануелем Макроном у неділю.

Але зустріч «можна провести лише за умови, що Росія не вторгнеться в Україну», – йдеться в повідомленні.

Макрон двічі розмовляв з Путіним у неділю, перший раз – годину 40 хвилин, а другий – годину, оскільки західні лідери намагаються деескалувати кризу, спричинену розміщенням понад 100 000 російських військових біля кордонів України. Другий дзвінок Макрона з Путіним відбувся після того, як президент Франції розмовляв з Байденом близько 15 хвилин.

Повідомляється що Макрон запропонував провести саміт між Байденом і Путіним, а потім з усіма сторонами, «щоб обговорити безпеку та стратегічну стабільність у Європі», при цьому Байден і Путін «обидва прийняли принцип такого саміту».

Саміт підготують держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час зустрічі, запланованої на цей четвер, 24 лютого. Макрон «працюватиме з усіма зацікавленими сторонами для підготовки змісту цих дискусій».

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила в заяві, що «секретар Блінкен і міністр закордонних справ Лавров мають зустрітися пізніше цього тижня в Європі за умови, що Росія не продовжить військові дії. Президент Байден в принципі погодився на зустріч з президентом Путіним, знову ж таки, якщо вторгнення не станеться».

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи