Франція: триває президентська передвиборча кампанія

13 Jan, 2017 | |

Президент Національного фронту Марін Ле Пен продовжить використовувати націоналістичну риторику. Положення фаворитки першого туру виборів трансформує президентську кампанію її конкурентів в намагання не дати їй виграти другий тур. Для того, щоб розширити свою підтримку та піднести Національного Фрону у позитивному світлі, М.Ле Пен видозмінила посилання щодо партії та сам логотип. Вона позиціонуватиме себе як загальнонаціонального кандидата, проте її діяльність буде спрямована на розкол суспільства, провокуючи мусульман та мігрантів. М.Ле Пен також посилатиметься на «Брекзіт» для того, щоб домогтися проведення референдуму «Фрекзіт». Фаховість М.Ле Пен в управлінні страхами мас на національному рівні може допомогти їй отримати десятки додаткових місць в Парламенті і зруйнувати політичний баланс.

Водночас їй навряд чи вдасться отримати перемогу. Не дивлячись на вже здійснений вибір на користь тих чи інших кандидатів, більшість виборців прагне об’єднатися у другому турі для того, щоб перегородити шлях НФ. Перемога М.Ле Пен очікується з дуже малою вірогідністю, але якщо б їй це вдалося, це б призвело до шокової хвилі по всій Франції та по всі Європі.

Ймовірно, що М.Ле Пен зустрінеться у другому турі виборів разом з колишнім Прем’єр-міністром Ф.Фійоном. В дипломатичному плані Ф.Фійон також буде символом змін, оскільки він виступає за зближення з Росією та стратегічну співпрацю з Б. аль-Асадом проти ІД в Сирії. Проте, для того щоб перемогти М.Ле Пен, кандидат від республіканців, перш за все, повинен буде не втратити свій вплив на однопартійців, при цьому взаємодіючи з лівими та центристами.

Президентська кампанія у Франції буде затьмарена темою тероризму. Французи повинні будуть навчитись жити зі страхом. Влада буде майже неспроможна відсторонити бунтарську меншість від привабливості джихаду, а заходи з дерадикалізації будуть недостатніми. Франція продовжить перебувати мішенню для терористів, проте не припинить боротьбу з джихадизмом, у тому числі за її межами, зокрема в регіоні Сахелю.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук