Грузія, США: триває пошук шляхів опору російській агресії

04 Jan, 2017 | |

1-2 січня 2017 року Грузію відвідали Голова Комітету з питань Збройних Сил Сенату США Джон Маккейн, сенатори Ліндсі Грем та Еміі Клобушара. Відбулися їхні зустрічі з керівництвом Грузії. Під час зустрічі з Президентом Г.Маргвелашвілі було обговорено питання стратегічного партнерства Грузії та США, зокрема і у контексті запровадження ЗВТ, ситуацію на лініях окупації та в регіоні, а також перспективи інтеграції країни в НАТО. Було заявлено про те, що  Грузія готова до активної та плідної співпраці з новою Адміністрацією США. Також наголошувалося, що після 8 років окупації Грузія продовжує стояти перед російською військовою агресією та можливостю подальшої окупації країни.

Американські сенатори заявили про те, що США і надалі підтримуватимуть територіальну цілісність, європейську та євроатлантичну інтеграцію, демократичні перетворення в Грузії. Маккейн заявив буквально наступне:

«Світ став набагато небезпечнішим через В.Путіна, який у 2008 році нелегально та аморально вторгся в Грузію, після цього – в Крим. Він здійснює тиск на хоробрі країни Балтії. Глибоко переконаний, що демократія переможе. Ми є гарантами миру та свободи американського та грузинського народів. Грузія буде вільною, єдиною та незалежною. 2017 рік стане роком більшої військової підтримки, більшої торгівлі, більшої економічної інтеграції, більшого тиску на Росію за її агресію не лише в Грузії, але й в усьому світі, роком посилення санкцій, у тому числі через здійснені Кремлем кібератаки на наші країни. Настав час показати Путіну, що з нас досить».

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.