Імпічмент чи енергетична незалежність України

28 Oct, 2019 | Річард Л. Морнінгстар | Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради
Richard Morningstar

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми. Важливо, щоб ми не втрачали з уваги той факт, що незалежна Україна була основним двостороннім елементом американської зовнішньої політики, оскільки вона відірвалася від Радянського Союзу майже тридцять років тому. Реформа енергетичного сектору України була невід'ємною частиною цієї політики, і ми не можемо дозволити, що наша нинішня внутрішньополітична динаміка порушує монументальний момент рішення, який визначатиме майбутнє цієї галузі - і силу України в стосунках з Росією.

Під питанням стоять газопроводи "Північний потік 2" та "Турецький потік". Після його завершення будівництва трубопроводи доставлять газ безпосередньо з Росії в Німеччину та Південно-Східну Європу. Цей новий інфраструктурний ландшафт може дуже добре усунути потребу Росії в транзиті газу через Україну, позбавивши націю 2-3 мільярдів доларів за транзитні збори та призвевши до збільшення російського впливу. Поки нинішня транзитна угода між російським енергетичним гігантом "Газпром" та українською державною компанією "Нафтогаз" закінчується в кінці цього року, ні Північний потік 2, ні Турецький потік до цього часу не будуть завершені. Тому транзит повинен продовжуватися через Україну після 31 грудня. Європейський Союз (ЄС), Росія та Україна зараз ведуть переговори щодо умов можливої ​​нової транзитної угоди,

Сполучені Штати є ключовим гравцем, який працює разом з ЄС для досягнення необхідних необхідних реформ в енергетичному секторі та транзитній системі України.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки:

Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Адріан Северин (Adrian Severin)
Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом: