Імпічмент чи енергетична незалежність України

28 Oct, 2019 | Річард Л. Морнінгстар | Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради
Richard Morningstar

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми. Важливо, щоб ми не втрачали з уваги той факт, що незалежна Україна була основним двостороннім елементом американської зовнішньої політики, оскільки вона відірвалася від Радянського Союзу майже тридцять років тому. Реформа енергетичного сектору України була невід'ємною частиною цієї політики, і ми не можемо дозволити, що наша нинішня внутрішньополітична динаміка порушує монументальний момент рішення, який визначатиме майбутнє цієї галузі - і силу України в стосунках з Росією.

Під питанням стоять газопроводи "Північний потік 2" та "Турецький потік". Після його завершення будівництва трубопроводи доставлять газ безпосередньо з Росії в Німеччину та Південно-Східну Європу. Цей новий інфраструктурний ландшафт може дуже добре усунути потребу Росії в транзиті газу через Україну, позбавивши націю 2-3 мільярдів доларів за транзитні збори та призвевши до збільшення російського впливу. Поки нинішня транзитна угода між російським енергетичним гігантом "Газпром" та українською державною компанією "Нафтогаз" закінчується в кінці цього року, ні Північний потік 2, ні Турецький потік до цього часу не будуть завершені. Тому транзит повинен продовжуватися через Україну після 31 грудня. Європейський Союз (ЄС), Росія та Україна зараз ведуть переговори щодо умов можливої ​​нової транзитної угоди,

Сполучені Штати є ключовим гравцем, який працює разом з ЄС для досягнення необхідних необхідних реформ в енергетичному секторі та транзитній системі України.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

Карл ШЛІТЕР
Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції, Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.  

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони