Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

07 Jul, 2015 | Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США |
Майкл Хайден  (Michael Hayden)

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Агресивність - це серйозна проблема на коротку, але не на тривалу перспективу, оскільки Росія - слабшаюча держава. Всі справжні атрибути держави - процвітаюча промисловість, підприємці, демократія і навіть газ і нафта - в небезпечному становищі. Єдині інструменти російської держави відносяться до радянської епохи: вето в ООН і те, що залишається від військової та ядерної держави».

Хайден упевнений, що агресивність Москви щодо балтійських країн є спробою повернути колишню велич.

Але Хайден визнає, що військова операція в Криму проведена дуже професійно. І це значить, що ми повинні бути дуже пильними, особливо на найближчу перспективу.

"Я б хотів, щоб позиція Америки щодо України була більш енергійною, щоб перешкодити Путіну здійснити якусь дурість, без недооцінки його здібностей. На нашому місці я б озброїв українців! "

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони