Інституційна криза в ОБСЄ подолана

18 Jul, 2017 | Володимир Денисюк | старший аналітик групи Geostrategy
OSCE logo

Парламентська Асамблея ОБСЄ нарешті переобрала керівництво цієї впливової міжнародної організації.

Під час останньої сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ нарешті було вирішено питання про заповнення ключових керівних посад.

Так, Крістін Муттонен (Австрія) була обрана на посаду Президента ПА ОБСЄ, яка виконуватиме свої функції до наступної щорічної сесії у 2018 року. На посади Віце-президентів ПА ОБСЄ було обрано Маріетту Тідеі (Італія), Роджера Вікера (США), Маргарету Седерфельт (Швеція) та переобрано Віктора Пауля Добре (Румунія).

Доріс Барнетт (ФРН) було переобрано на посаду Скарбника Асамблеї.

Було сформовано склад загального Комітету ПА ОБСЄ з політичних питань і безпеки: Філіпо Ломбарді (Швейцарія) - голова Комітету, Гульєльмо Піччі (Італія) – заступник голови комітету, Крістіан Вігенін (Болгарія) – доповідач; Загальний Комітет ПА ОБСЄ з економічних питань, науки, технологій і навколишнього середовища: Нільса Сена (Португалія) – голова комітету, Софіо Кацарава (Грузія) – доповідач.

Важливо, що заступником голови Загального Комітету ПА ОБСЄ з економічних питань, науки, технологій і навколишнього середовища було переобрано Голову Постійної делегації ВРУ в ПА ОБСЄ А.Герасимова.

Загальний Комітет ПА ОБСЄ з демократії, прав людини та гуманітарних питань очолив Ігнасіо Санчес Амор (Іспанія), Івана Добесова (Чеська Республіка) – заступник голови, Кіріакос Хаджиянні (Кіпр) – доповідач.

Президент ПА ОБСЄ К.Муттонен здійснила також такі призначення:

1) Лауринас Кащюнас (Литва) – заступник голови Спеціального комітету ПА ОБСЄ з питань міграції (Спецкомітет, який було створено у лютому 2016 р., виконує функцію контактного пункту з діяльності ПА ОБСЄ у сфері міграції в усіх трьох вимірах ОБСЄ. Очолює Спецкомітет Філіпо Ломбарді (Швейцарія);

2) Паскаль Алізар (Франція) – Спеціальний представник ПА ОБСЄ у сердземноморських справах (on Mediterranean Affairs).

Tags: ОБСЕ
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот: