КНР: відкрито першу військову базу за кордоном

01 Aug, 2017 | |

1 серпня КНР офіційно відкрила свою першу закордонну військову базу - на території східно-африканської держави Республіка Джибуті. Військовослужбовці Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) провели офіційну церемонію відкриття з підняттям прапору та парадом. Урочиста подія збіглась з 90-ю річницею заснування НВАК.

Відбувся військовий парад, в якому взяли участь військові що прибули на базу.

Пекін офіційно називає свою першу військову базу за кордоном як об'єкт матеріально-технічного забезпечення. У день відкриття на базі побували заступник командувача ВМС НВАК віце-адмірал Тянь Джун і міністр оборони Джибуті.

У повідомленні китайського радіо відзначається, що база в Африці дозволить Китаю краще підтримувати своє патрулювання у водах біля берегів Сомалі та Йемену, а також виконувати міжнародні гуманітарні зобов'язання.

В середині липня Китай направив в Джибуті кораблі з військовими для розгортання бази. 

Китай почав будівництво бази матеріально-технічного забезпечення в Джібуті в минулому році. Зокрема, вона буде використовуватися для поповнення запасів суден військово-морського флоту, що беруть участь в миротворчих і гуманітарних місіях біля берегів Ємену та Сомалі.

Джибуті - держава, розташоване на східному узбережжі континенту розташована на вході в Червоне море, що веде до Суецького каналу, затиснута між Еритреєю, Ефіопією і Сомалі. Займає стратегічне положення на перетині найважливіших морських торговельних шляхів.

Там також знаходяться американська, японська та французька бази.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот:

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі:

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.