Косово, Україна: перспективи співпраці

04 Jun, 2023 | |

Президентка Косова Вьоса Османі надіслала чіткий сигнал щодо підтримки й  солідарності з Україною за результатами зустрічі із президентом Володимиром Зеленським в ході саміту Європейської політичної спільноти в Молдові. «Ніщо не може перешкодити волі народу бути вільним. Від імені народу Республіки Косово я висловила нашу повну солідарність Президенту України Володимиру Зеленському. Ніхто не розуміє їхній біль і позицію краще, ніж Косово», - написала Османі.

 В повідомленні вона поставила разом прапори України та Косова, а також дві фотографії, на одній з яких співрозмовники потискають руки, а на другій розмовляють, причому фотографії підібрані таким чином, щоб підкреслити максимальну позитивну атмосферу розмови.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів:

Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Адріан Северин (Adrian Severin)
Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом:

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.