Лівія: групи Вагнера поспішно відступають з Тріполі

27 May, 2020 | |

Російський елітний найманський корпус групи Вагнера, був змушений принизливо відступити, що стало перемогою для Туреччини в Лівії, На відео були зняті сотні людей, що їхали на південь від столиці Тріполі, в напрямку міста Бані-Валід, після того як їх місцеві союзники оголосили про відступ з ряду фронтів. Потім, як повідомляється, вони висунулися в базовий табір, забравши з собою артилерію й інше важке озброєння.

Група, керована Євгеном Пригожиним, близьким соратником президента Путіна, зіграла ключову роль в сирійській громадянській війні, а потім була відправлена ​​на підтримку повстанської Лівійської національної армії (LNA) Халіфа Хафтара, підтримуваного Росією колишнього офіцера армії режиму полковника Каддафі. В грудні Туреччина прийшла на допомогу визнаному ООН Уряду національної згоди (GNA) з військовими безпілотниками і власними найманцями (сирійскими повстанцями-ветеранами громадянської війни в Сирії).

Здавши на вихідних деякі зі своїх останніх оплотів на півдні Тріполі, військові з групи Вагнера перейшли до відступу через пустелю, що було знято на відео. Не зрозуміло яку подальшу роль вони відіграватимуть у бойових діях. Як було зазначено в доповіді ООН минулого тижня, ЛНА намагалася домовитися з іншою найманською структурою, якою управляє південноафриканський бізнесмен, однак вона також залишила Тріполі після розколу з маршалом Хафтаром.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки: