Молдова, Росія: Ігор Додон відвідає Москву

13 Mar, 2017 | |

На наступному тижні пройдуть переговори між главою молдавської держави Ігорем Додоном та російським лідером Володимиром Путіним.

Раніше президент Республіки Молдова Ігор Додон заявив, що зробить в березні робочий візит в Російську Федерацію і візьме участь у бізнес-форумі, організованому Союзом підприємців Росії «Ділова Росія», який об'єднає підприємців з 77 регіонів Росії.

Глава Молдови підкреслив, що відправиться в Москву, незважаючи на те, що раніше правлячий альянс закликав всіх молдавських чиновників утриматися від поїздок в Російську Федерацію.

Перша зустріч Ігоря Додона з Володимиром Путіним відбулася 17 січня цього року, в рамках офіційного візиту кишинівського лідера в Російську Федерацію. Тоді президенти обговорили двосторонні молдавсько-російські відносини через призму торгово-економічного і культурно-гуманітарного партнерства, приділивши особливу увагу придністровському врегулюванню.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони