США: керівники Республіканської партії вимагають розслідування

15 Feb, 2017 | |

Керівники Республіканської партії США доєдналися до закликів щодо великого розслідування зв'язків колишнього радника Трампа із Росією.

У понеділок Майкл Флінн залишив свій пост. Його звинувачують у тому, що він обговорював можливе скасування санкцій щодо Москви, перш ніж Дональд Трамп вступив на посаду.

У вівторок представник Білого дому сказав, що Трамп знав, що Флінн не повідомив представникам адміністрації всю інформацію про свої контакти з російським послом у Вашингтоні.

Деякі республіканці були більш стриманими щодо проведення незалежного розслідування.

За інформацією New York Times, записи телефонних розмов і переадресовані виклики свідчать про те, що члени президентської кампанії Трампа, а також інші партнери мали контакти із російськими чиновниками і розвідкою за рік до виборів.

Втім, посадові особи, з якими спілкувалася газета повідомили, що вони досі не бачили доказів змови представників передвиборної кампанії Дональда Трампа із Росією щодо злому Національного комітету Демократичної партії.

Флінна звинувачують у тому, що він обговорював санкції США із російським дипломатом, перш ніж пан Трамп став президентом.

Американське законодавство забороняє приватним особам втручатися у питання міжнародної політики країни.

Спочатку колишній армійський генерал заперечував, що темою розмов з російським послом Сергієм Кисляком були санкції. Після нього про це заявляв віце-президент Майк Пенс.

26 січня Саллі Йейтс, яка обіймала тоді посаду виконуючої обов'язки генерального прокурора США, попередила Білий дім, що російські зв'язки Майкла Флінна можуть зробити його мішенню для шантажу, розповів Шон Спайсер. Однак Трамп, якого про це проінформували в той самий день, вирішив, що Флінн не порушував жодних законів.

Сам Майкл Флінн наполягає, що під час розмов з російським послом він "не перетнув межі".

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.