Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

12 Mar, 2013 | Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія) |
Адріан Северин (Adrian Severin)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом:

Я не маю права говорити від імені Президента країни чи членів уряду, але, наскільки мені відомо, Румунія підтримує підписання і ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС без виконання з боку України будь-яких додаткових умов. Я особисто працював над цією позицією Румунії і не раз доносив свою думку до тих представників влади у моїй країні, які приймають політичні рішення. Вони її підтримують і поділяють. Проте треба брати до уваги те внутрішньополітичне протистояння, яке триває наразі у Румунії. Мене не здивує, якщо ця позиція буде змінена. Проте зараз офіційний Бухарест дотримується думки про те, що Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом повинна бути підписана і ратифікована якомога швидше. Тобто у 2013 році.

 

Якщо ми завершили роботу над цим документом, то це означає, що все необхідне вже в ньому зафіксовано. Навіщо висувати додаткові умови, які виходять поза рамки Угоди? Все дуже просто: або Угода є, або її немає. Якщо вона є, давайте її підпишемо, ратифікуємо і почнемо втілювати у життя якнайшвидше. Якщо щось залишилося невирішеним, треба провести переговори і внести додаткові пункти в угоду, а вже після цього її підписувати.

 

Я не розумію, як так сталося: ми працювали над документом про Асоціацію з Україною, дійшли згоди з усіх пунктів, а тепер ми кажемо: «Якщо хочете підписати угоду і ратифікувати, треба виконати ще кілька умов». На мою думку, такий підхід є нераціональним і абсолютно непродуктивним. Ні про які додаткові чи паралельні вимоги підписання і ратифікації, окрім тих, які вже закладені в тексті угоди, не може йти мови!

Натомість ми повинні привітати одне одного, що ми нарешті завершили роботу над цим документом, оскільки нам вдалося дійти згоди з багатьох складних питань.

 

Всі визнають: ось вона, ця угода, узгоджений, готовий текст, і ми можемо дати йому життя, користуватися усіма його плодами. Навіщо ж ми самі себе зупиняємо, висуваючи якісь дивні вимоги чи умови, які не входять до тексту документу, але які треба виконати для того, щоб угода була підписана.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів:

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.