Німеччина, Україна: грошей у 2025 році буде менше

22 Jul, 2024 | |

Кабінет міністрів Німеччини ухвалив бюджет країни на 2025 рік після місяців суперечок. Новий бюджет передбачає вдвічі менше видатків на воєнну підтримку України – 4 млрд євро замість 8 млрд євро у 2024 році.

Німеччина очікує, що Україна зможе профінансувати основну частину своїх військових потреб за рахунок кредитів у розмірі 50 мільярдів доларів від Великої сімки, забезпечених доходами від заморожених російських активів. Тому у Берліні сподіваються, що кошти, призначені для України, навіть не будуть повністю використані.

У бюджеті Німеччини на 2025 рік все ще зберігається розрив у 17 мільярдів євро між прогнозованими витратами та доходами і він має бути покритий.

Німецький уряд сподівається закрити цю дірку додатковими доходами, коли економіка пожвавиться. Найбільша економіка єврозони подолала рецесію на початку року, але зростання було повільнішим, ніж очікувалося.

Бюджет Німеччини на 2025 рік включає рекордні 78 мільярдів євро інвестицій, чисті запозичення в 43,8 мільярда євро. Загальний розмір бюджету становить 481 мільярд євро з дотриманням конституційного обмеження витрат, відомого як боргове гальмо.

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

Карл ШЛІТЕР
Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції, Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.  

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND