США потребують більш активної участі в подіях в Україні

13 Aug, 2014 | Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations) |
Річард ХААС (Richard Haass)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України. Однак важливою метою політики США в російсько-українському конфлікті є збільшення економічного впливу на Російську Федерацію з метою примушення російського президента Володимира ПУТІНА до відступу від своїх мілітаристських позицій щодо сусідньої держави.

 

Однак ризик полягає у тому, що у разі, якщо Володимир ПУТІН відступить і послабить свій вплив на України, він опиниться у небезпеці. Не треба надто переоцінювати суспільну підтримку Путіна, яка значно зросла після анексії Росією Автономної Республіки Крим. Усе в цьому світі змінюється, а суспільні уподобання – взагалі особливо швидко. Тому якщо Путін відступить, це може стати початком кінця його режиму. Однак очевидно, що суспільна підтримка, через запроваджені Заходом санкції та погіршення внутрішньої ситуації в Росії, буде хоча й повільно, однак зменшуватися.

На мою думку, у разі, якщо Росія буде все більше втягуватися у конфлікт на Сході України, а с особливо у разі перетину російськими військами українського кордону, це різко збільшить ризики щодо розпаду самої Росії. А також початку війни на інших її кордонах.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

Путін висуває вимоги, які, як він знає, ніколи не будуть виконані

Норберт Реттген
Норберт Реттген
Голова Комітету Бундестагу зі зовнішньої політики

Путін висуває вимоги до НАТО, які, як він знає, ніколи не будуть виконані. Чому? Він доручив Лаврову пояснити, що Польща, країни Балтії та Україна є «осиротілими територіями», націленими на НАТО. Чому?