Німеччина, Великобританія: братанці прагнуть отримати німецьке громадянство

28 Feb, 2017 | |

Через невпинне наближення "брекзиту" у Британії вирують суперечки щодо прав мігрантів із ЄС, серед яких є приблизно 300 тисяч громадян Німеччини.

Багато з них занепокоєні тим, що станеться із ними після виходу Британії із ЄС.

"Ну, так коли ти станеш німцем?" - це питання постійно виникає у розмовах із друзями-британцями тут, у Берліні. Більшість із них вже подали документи або рахують дні до дати, коли вони зможуть зробити це відповідно до місцевих законів.

Все через те, що ніхто не знає, як на них може позначитися рішення Британії вийти із ЄС.

Це молоді фрілансери, які занепокоєні тим, що у разі, якщо запровадять візовий режим, вони можуть втратити роботу. Або пенсіонери, які живуть в орендованому житлі на свою пенсію, яка тане разом із падінням курсу британського фунта.

Сьогодні 20% німців або колишні мігранти, або їх нащадки.

Велика Британія, яка обрала "брекзит", так само, як і Сполучені Штати Дональда Трампа, судячи з усього, рухаються у протилежному напрямку. Принаймні саме так це виглядає із Берліна.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський: