Норвегія, Литва: обговорено білоруське питання

08 Sep, 2020 | |

8 вересня 2020 року Прем’єр-міністр Норвегії Ерна Солберг, яка наразі перебуває з офіційним візитом у Литовській Республіці, зустрілася з лідером опозиції Білорусі С.Тихановською.

Після керівництва власне Литовської Республіки, Е.Солберг стала першим чинним главою уряду, яка зустрілась з С.Тихановською. За повідомленням норвезьких ЗМІ, масовий характер протестів у Білорусі свідчить, наскільки глибоким є прагнення до змін та демократичного розвитку у білоруського народу, а відповідна зустріч має підтвердити, що інші країни бачать, що відбувається у Білорусі, та підтримують протестувальників. Окремі коментатори звертають увагу на сміливість цього рішення для достатньо обережної зовнішньої політики Норвегії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі:

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.