Польща, Білорусь: Варшава будуватиме стіну на кордоні

30 Dec, 2021 | |

У 2022 році Уряд Польщі планує виділити 400 мільйонів доларів на будівництво стіни на кордоні із Білоруссю.

"Розумну загорожу" із камерами нічного та денного бачення мають звести вже до весни. Саме тоді очікують нову хвилю мігрантів.

Мінськ неодноразово звинувачував Варшаву у жорстокому поводженні із мігрантами. Польща у свою чергу звинуватила Білорусь у підштовхуванні мігрантів до кордону, назвавши це ворожою діяльністю.

Польща, Литва та Латвія стверджують, що останніми місяцями зросла кількість людей, які намагаються нелегально в'їхати у їхні країни зі сторони Білорусі. Багато людей прибули з Близького Сходу та Азії.

Європейський Союз звинуватив авторитарного лідера Білорусі Олександра Лукашенка у сприянні нелегальній міграції у відповідь на санкції.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.