Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

15 Jul, 2013 | Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу» |
Йоханнес Корнеліс ван Баален

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

 

Потім необхідно подбати про встановлення верховенства права, зокрема забезпечення незалежності суддів. За цим іде врегулювання справи Юлії ТИМОШЕНКО. Хоча я не відношу себе до прихильників пані Тимошенко, проте, на мою думку, судова справа проти неї велася упереджено. Можливо, Юлія Тимошенко винна, це цілком можливо. Але, щоб довести це, я порадив би українським судовим органам переглянути всю справу Тимошенко від самого її початку.

Проте, варто наголосити, що порядок виконання умов підписання Угоди про асоціацію, яку висуває Європейський Союз до України, треба бачити таким чином: удосконалення виборчого законодавства, встановлення верховенства права і перегляд справи Юлії ТИМОШЕНКО.

Саме у такому, а не в зворотному порядку.

Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу» для Geostrategy.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.

Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Адріан Северин (Adrian Severin)
Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом: