Польща, США, Туреччина: зібрано перший польський S-70i Black Hawk на турецьке замовлення

25 Jun, 2016 | |

Перший вертоліт S-70i Black Hawk в рамках виконання  турецького контракту був виготовлений польською філією компанії "Sikorsky".

Вертоліт який зібрано польською компанією  "PZL Mielec" буде використовуватись в якості прототипу для турецьких вертольотів T70, які повинні бути побудовані за ліцензією в Туреччині корпорацією "Turkish Aerospace Industries".

Lockheed Martin, материнська компанія "Sikorsky", повідомила що S-70i буде доставлено до Туреччини, де він стане випробувальним стендом для подальшого технічного розвитку та модернізації компаніями "Sikorsky" і турецькою оборонною компанією "Aselsan".Гелікоптер буде використано для льотних випробувань тетустування та модернізації електроніки.

S-70i це міжнародна версія UH-60 Black Hawk який використовується американськими військовими.

Протягом наступних двох років, PZL виробить перші п'ять комплектів корпусів, з яких потім "Turkish Aerospace Industries" збиратимуть перші п'ять гелікоптерів. Персонал PZL також буде надавати технічну, виробничу допомогу і тренування для "Turkish Aerospace Industries" як в Туреччині так і в Польщі.

Загалом "Turkish Aerospace Industries" має зібрати та передати 300 вертольотів T70 для шести турецьких структур: сухопутних військ, військово-повітряних сил, жандармерії, спецназу, національної поліції та Головного управління з питань лісового господарства.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.