Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом

27 Sep, 2018 | |

Як повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України  у рамках участі у роботі ГА ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

 

Було обговорено широке коло питань двостороннього порядку денного, зокрема стан та перспективи співпраці двох країн у торговельно-економічній, інвестиційній, медичній сферах, а також взаємодії у рамках ООН. 

Глави держав підтвердили обопільну зацікавленість у  подальшій розбудові стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною, у тому числі шляхом посилення політичного діалогу на найвищому рівні. У цьому зв’язку було досягнуто низку практичних домовленостей в контексті проведення чергового засідання українсько-турецької Стратегічної ради високого рівня, а також тристоронньої зустрічі у форматі Україна–Туреччина–Азербайджан.

Окремо наголошувалося на важливості завершення підготовки до укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

З боку Турецької Республіки отримано чіткий сигнал щодо незмінності позиції на підтримку територіальної цілісності України та невизнання російської окупації території АР Крим, а також налаштованості на подальше відстоювання прав кримськотатарського народу.

Глава держави також закликав турецького колегу сприяти у звільненні українських громадян – політичних бранців Кремля.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Адріан Северин (Adrian Severin)
Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом:

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.