Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

19 Jul, 2017 | Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн |
Johan McCain

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія". Остаточна відповідальність за це останнє грубе порушення суверенітету України лежить на Росії  Володимира Путіна, керівництво якої фінансує та озброює сепаратистів.

Таке нелегальне проголошення російської маріонеткової держави на сході України також  порушує Мінські угоди Росії. Через свою агресивну поведінку Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру, щоб ці мінські угоди були реалізовані. Натомість Володимир Путін підраховує, що чим більше українців вбивають його маріонетки, тим більше української території вони зможуть захопити. І чим більше Путін змушує Україну присвячувати обмеженим ресурсам війну, а не поліпшити економіку, тим більше він може дестабілізувати владу в Києві та запобігати Україні реалізувати своє євроатлантичне майбутнє.

Сполучені Штати та наші європейські союзники повинні чесно прийняти реальність, що ми не змогли кардинально змінити підходи Росії в Україні протягом останніх трьох років.

Якщо ми серйозно ставимось до закінчення кровопролиття на Сході України та відновленні суверенітету та територіальної цілісності України, ми повинні бути готові мислити та діяти заново, щоб примусити до російсіян змінити поведінку. Наприклад, не достатьно лише сказати, що США та європейські санкції, введені після анексії Криму, залишатимуться до тих пір, поки Росія не виконає свої зобов'язання за мінськими угодами. Цей підхід був випробуваний, і це не вдалося. Діючи разом, Сполучені Штати та наші європейські союзники повинні розробити політику та стратегію для посилення дипломатичних, економічних та військових наслідків, які примусять Росію до виконання своїх зобов'язань за мінськими угодами. Тут вдома, ми повинні запропонувати сильніші санкції що до Росію на стіл презденту та надати Україні оборонну зброю, яку вона потребує для захисту себе.

https://www.mccain.senate.gov/public/index.cfm/2017/7/statement-by-sasc…

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

США з імпортера стали експортером газу

Френк Веррастро
Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.