Румунія: правлячі партії домовилися про дати президентських і парламентських виборів

04 Jul, 2024 | |

Після тижнів переговорів, партнери у правлячій коаліції PSD (соціал-демократи) та PNL (ліберали) домовилися про дати майбутніх президентських та парламентських виборів під час зустрічі у четвер вранці, 4 липня. Перший тур президентських виборів заплановано на 24 листопада, а другий — на 8 грудня. У той же час, румуни візьмуть участь у парламентських виборах 1 грудня.

Нещодавно між двома партіями виникли розбіжності щодо організації та дат президентських виборів, і лідери обох партій планують балотуватися на пост президента. Однак вони ще не оголосили своїх офіційних кандидатів.

На початку цього тижня прем'єр-міністр Марчел Чолаку (Marcel Ciolacu) провів консультації з кількома політичними партіями, включаючи позапарламентські, для узгодження та встановлення дат виборів.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі:

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.