Румунія: приватизацію зупинено на два роки

11 Jun, 2020 | |

Парламент Румунії 10 червня ухвалив закон, який припиняє будь-який продаж акцій, що належать державі, на найближчі два роки. Законопроект був внесений соціалістичною партією ПСД (Partidul Social Democrat), яка має найбільшу кількість депутатів і виступила проти правоцентристського уряду.

Якщо президент Румунії Клаус Йоганніс не накладе вето, закон забороняє будь-який продаж державних пакетів акцій у будь-якій компанії чи банку, в якому уряд має деякі акції, незалежно від розміру участі. Також закон припиняє будь-яку  приватизацію що вже почалась.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Путін висуває вимоги, які, як він знає, ніколи не будуть виконані

Норберт Реттген
Норберт Реттген
Голова Комітету Бундестагу зі зовнішньої політики

Путін висуває вимоги до НАТО, які, як він знає, ніколи не будуть виконані. Чому? Він доручив Лаврову пояснити, що Польща, країни Балтії та Україна є «осиротілими територіями», націленими на НАТО. Чому?

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.