США, Північна Корея: відповідь на напад буде нищівна

03 Feb, 2017 | |

На будь-яку спробу ядерного нападу з боку КНДР на союзників США буде "нищівна відповідь", заявив голова Пентагону Джеймс Меттіс під час свого візиту до Південної Кореї.

"Будь-який напад на США або наших союзників буде відбито, і будь-яке використання ядерної зброї не залишиться без відповіді, яка буде ефективною і нищівною", - заявив Меттіс перед зустріччю зі своїм колегою з Південної Кореї Хан Мін Ку.

Візит до Сеула став для Меттіса першою закордонною поїздкою в якості міністра оборони США. У четвер новий голова Пентагону також провів переговори з прем'єром Південної Кореї Хван Ге Аном, який виконує обов'язки голови держави, а також з президентським радником з питань безпеки Кім Гван Чжином.

За словами Меттіса, візит до столиці Південної Кореї має підкреслити прихильність США союзницьким зобов'язанням, які існують між Вашингтоном і Сеулом.

Під час новорічного телезвернення лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що Північна Корея почала завершальну стадію розробки міжконтинентальної балістичної ракети. За його словами, Пхеньян має намір зміцнювати свій військовий потенціал, поки влада США не припинить агресивну політику щодо країни.

Президент США Дональд Трамп незадовго до інавгурації заявив, що не дозволить Північній Кореї створити ядерні ракети, здатні досягти території США, і розкритикував Китай за те, що той не допомагає Вашингтону у врегулюванні проблемних питань з КНДР.

Раніше експерти Інституту стратегії національної безпеки Південної Кореї заявили, що КНДР до 2020 року може створити ракети, здатні долітати до території США.

У березні 2016 року Рада Безпеки ООН посилила санкції проти Пхеньяна у відповідь на проведене ним ядерне випробування і запуск ракети.

Як зазначають спостерігачі, в 2016 році році КНДР проявила безпрецедентний рівень активності. У вересні ракета пролетіла 800 км і впала в Японське море.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.