США: посилення санкцій триває

04 Dec, 2023 | |

01 грудня 2023 року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило повні блокуючі санкції проти трьох компаній за причетність до діяльності з порушення “pricecap”. Три морських судна, які використовувалися для перевезення російської сирої нафти, придбаної за ціною вищою від граничної, визнані як заблокована власність.

Відповідно до Мінфіну США, морські судна NS Champion (власник компанія Sterling Shipping Incorporated, ОАЕ), Viktor Bakaev (власник Streymoy Shipping Limited, ОАЕ) та HS Atlantica (власник HS Atlantica, Ліберія) здійснювали транспортування російської нафти за ціною понад 60 дол. за барель після запровадження pricecap. 

OFAC опублікувало Генеральну ліцензію, яка не дозволяє: (1) укладати будь-які нові комерційні контракти, пов’язані з майном або інтересами у власності санкціонованих суб’єктів; (2) здійснювати розвантаження будь-якого вантажу на борту заблокованих суден, включаючи розвантаження сирої нафти або нафтопродуктів походженням з рф, за винятком розвантаження через виникнення надзвичайної ситуації на судні; (3) будь-які операції, пов'язані з продажем сирої нафти або нафтопродуктів походженням з росії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот: