США, РФ: запроваджено нові санкції

16 Sep, 2024 | |

13 вересня 2024 року Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США запровадило повні блокуючі санкції проти 3 юридичних та 2 фізичних осіб за причетність до дестабілізуючих дій росії за кордоном.

Відповідно до Держдепу США, медіакорпорація Russia Today, яка підтримується урядом рф, вийшла за межі звичайного ЗМІ і стала організацією з кіберможливостями, а також активно займається інформаційними операціями, операціями впливу і військовими закупівлями. Ці операції спрямовані на країни у всьому світі, зокрема в Європі, Африці, Північній і Південній Америці.

Під дію американських санкцій, зокрема, потрапили:

  • суб’єкти з орбіти RT - російський пропагандист D.Kiselev, організації TV Novosti та агентство Rossiya Segodnya;
  • організація Sodeystviya Razvitiyu Mezhdunarodnogo Sotrudnichestva Evraziya та її очільниця N.Parutenko, які причетні до діяльності з підриву виборчого процесу в Молдові.

Санкції були запроваджені відповідно до Виконавчого Указу Президента США №14024.

Окрім цього, Державний департамент США активно застосовує дипломатичний інструментарій для інформування інших держав про використання росією RT для проведення таємної діяльності, та стимулювання до вжиття заходів з обмеження можливості росії втручатися в іноземні вибори та закуповувати зброю для війни проти України.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

План з 5 пунктів відновлення економіки України

Пенні Пріцкер
Пенні Пріцкер
Спеціальний представник США з питань економічного відновлення України

1) Оснащення України міжміністерським потенціалом планування з міжнародними планувальниками, менеджерами проектів та інженерами для підтримки державних службовців у наданні стратегічного керівництва та сполучної тканини для міжнародної спільноти донорів та приватного сектору.

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.