США, Україна: В.Нуланд залишає Держдеп США

07 Mar, 2024 | |

05 березня Держдепартамент США повідомив про відставку заступниці Держсекретаря з політичних питань Вікторії Нуланд. Підкреслюється, що вона працювала в системі дипломатичної служби США більше трьох десятиліть під керівництвом шести президентів Сполучених Штатів та десяти Державних секретарів. Вона опікувалася політичними та економічними питаннями, була прес-секретарем, начальником апарату, заступником помічника Держсекретаря та помічником Держсекретаря, спеціальним посланником і послом.   

В.Нуланд відповідала за вирішення складних кризових ситуацій у Сахелі, Гаїті та в регіоні Близького Сходу, а також розвивала та поглиблювала партнерство з Європою та Індо-Тихоокеанським регіоном.

Окремим напрямком її діяльності була України та сприяння у протидії російській агресії з 2024 року.  

Заступник Держсекретаря з питань управління Джон Басс буде тимчасово виконувати обов’язки заступника Держсекретаря з політичних питань, поки не буде підтверджено заміну В.Нуланд.

Tags: США
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі: