США: заборонено видобуток нафти у Північних акваторіях

21 Dec, 2016 | |

Чинний президент Сполучених Штатів Барак Обама заборонив видобуток нафти у територіальних водах США в Атлантичному та Північному Льодовитому океані. Заначається, що мова йде про "постійну заборону" видобутку у більшості північних регіонів США.

Оглядачі припускають, що такий крок має на меті захистити ці райони перед приходом до влади Дональда Трампа.

Останній під час своєї виборчої кампанії обіцяв розвивати видобуток нафти з природніх запасів США.

Схожий крок щодо заборони нафтового буріння у територіальних водах анонсувала і Канада, однак там обмеження планують переглядати кожні п'ять років.

Рішення Барака Обами ґрунтується на американському законі від 1953 року, яке дозволяє президенту накладати заборону на видобуток природних ресурсів у прибережних водах на невизначений термін.

Екологічні активісти вже привітали такий крок і пообіцяли подати до суду на майбутню адміністрацію Дональда Трампа, якщо вона спробує переглянути заборону.

Водночас юристи відзначають, що у нового очільника Білого дому все одно залишатимуться законні засоби для того, щоб дозволити видобуток нафти у арктичних і атлантичних водах Сполучених Штатів.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ