Туреччина має зробити вибір

05 Jun, 2019 | |

Турецький уряд має зробити вибір між придбанням ЗРК С-400 в Росії і отриманням від США винищувачів F-35. Про це заявила постпред США в НАТО Кей Бейлі Хатчінсон в ефірі телеканалу CNBC.
 
За словами Хатчінсон, Туреччина може отримати «або одне, або інше, але не обидва», і якщо все ж вирішить придбати С-400, то не отримає вже замовлені винищувачі F-35.
 
На думку, постпреда США в НАТО, придбання Туреччиною російської ракетної системи допоможе Кремлю послабити альянс.
 
Хатчінсон додала, що в НАТО уважно стежать за розвитком ситуації і не хочуть «бачити ніякої загрози для альянсу». За її словами, не повинно бути конкуренції, яка відніме кошти, необхідні для зміцнення сил альянсу і відбиття можливої ​​загрози.
 
Раніше телеканал CNBC з посиланням на джерела повідомляв, що Туреччині було запропоновано в двотижневий термін відмовитися від закупівель російських зенітних ракетних систем  С-400. За словами співрозмовників телеканалу, пропозиція є остаточною і не допускає відтермінувань.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Адріан Северин (Adrian Severin)
Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом:

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі: