Венесуела: Президент заявив про спробу перевороту

28 Jun, 2017 | |

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про атаку на Верховний суд країни у столиці Каракасі, яка була здійснена ввечері у вівторок, 27 червня, з викраденого поліцейського гелікоптера, та назвав цю події "тероризмом та спробою перевороту", пише DW.

Мадуро, проти якого вже кілька місяців тривають масові акції громадянської непокори із застосуванням насильства, повідомив, що з гелікоптера на Верховний суд було скинуто дві гранати, жодна з яких не розірвалася. У відповідь президентом були приведені у бойову готовність системи протиповітряної оборони, інформує агентство dpa. Мадуро наголосив, що відповідальні за "терористичну атаку на наші органи влади" будуть невдовзі упіймані, а також закликав представників опозиції засудити напад. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Пілота вертольота ідентифікували як Оскара Переса, який, як стверджується на його сторінці в соцмережі Instagram, є працівником національної поліції Венесуели. У своєму Instagram чоловік запевняє, що є частиною об'єднання військових, поліцейських та цивільних осіб, які виступають за зміну "корумпованої" влади в країні.

За інформацією президента країни, викрадач гелікоптера пов'язаний з колишнім міністром внутрішніх справ країни Мігелом Родрігесом Торресом. Останній, переконаний Мадуро, був серед змовників, які намагались усунути його від влади за підтримки Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США.

Нагадаємо, криваві заворушення у Венесуелі не стихають вже другий місяць. Люди протестують проти змін до конституції країни, які хоче внести президент Ніколас Мадуро. Студенти і опозиція обурені наміром чинного глави держави змінити основний закон. Згодом мирні марші переросли у криваве протистояння.

13 травня у Венесуелі протестувальники, які виступають політики президента Ніколаса Мадуро, провели по вулицях багатьох міст автокортежі. Крім автомобілістів, у моторизованих акціях протесту взяли участь мотоциклісти, велосипедисти і навіть вершник. 12 червня один із будинків верховного суду Венесуели підпалили.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі: