США, НАТО: обговорено співпрацю

31 Jan, 2024 | |

Відбулася зустріч Радника Президента США з питань національної безпеки Дж.Саллівана з Генсекретарем НАТО Є.Столтенбергом.

Сторони привітали нещодавнє схвалення Туреччиною членства Швеції в НАТО та висловили спільне бажання побачити якомога швидше приєднання Швеції до Альянсу.

Генсекретар відзначив непохитну підтримку союзниками по НАТО України, яка продовжує захищатися від російської агресії. Дж.Салліван і Є.Столтенберг обговорили планування саміту НАТО у Вашингтоні у липні 2024 року та покращення військової готовності НАТО, оскільки рекордна кількість членів Альянсу перебуває на шляху виконання зобов’язань щодо двох відсотків витрат на оборону у 2024 році.

Сторони обмінялися думками щодо прогресу Альянсу в нарощуванні оборонного виробництва та висловили занепокоєння щодо експорту КНДР та закупівель росією військового обладнання КНДР, а також використання цього обладнання росією проти України. Вони також підкреслили спільну відданість членів Альянсу захищати кожний дюйм території НАТО.

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів:

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот: