Заява Генерального секретаря Ради Європи щодо ситуації в Молдові

10 Jun, 2019 | |

Заява Генерального секретаря Ради Європи щодо ситуації в Молдові та звернення до Венеціанської комісії
Я надзвичайно стурбований останніми подіями в Молдові. Я закликаю демократично обраний парламент, легітимний уряд і всі політичні сили діяти стримано і відповідально. Нещодавні рішення Конституційного Суду важко зрозуміти і здаються довільними в світлі тексту Конституції та міжнародних стандартів верховенства права. У демократичній державі кожен повинен поважати Конституцію, у разі невизначеності завжди потрібна гарна об'єктивна порада. Тому я вирішив сьогодні в якості Генерального секретаря звернутися з проханням про термінову думку Венеціанської комісії про останні рішення, в тому числі про умови розпуску молдовського парламенту.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський:

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.