Японія: переговори йдуть про чотири острови

12 Feb, 2019 | |

Прем'єр-міністр Японії Шінзо Абе, відповідаючи на запитання в парламенті у вівторок підкреслив, що країна не відступила від переговорів з Москвою по чотирьох російських островах, на які  претендує Японія. Абе також сказав, що підписання мирного договору з Росією тягне за собою розмежування кордону двох країн.

Уряд Японії стверджує, що острови є невід'ємною частиною території країни, яку незаконно окупували після Другої світової війни.

Кацуя Окада, який приєднався до опозиційної конституційної демократичної партії, зазначив, що японсько-радянська спільна декларація 1956 р. відноситься до передачі острівців Хабомаї і острова Шикотан, але не згадує острови Кунашірі і Еторофу.

Він висловив думку, що внесення декларації в основу переговорів призведе до того, що переговори по двох останніх островах будуть відтерміновані.

Абе спростував цю точку зору і підкреслив, що переговори для вирішення цього питання завжди були про чотири острови. Він сказав, що немає регресії.

На запитання, чи він має намір на демаркацію кордону з японською стороною лише з Хабомаєм і Шикотаном, Абе сказав, що уряд має намір підписати мирний договір після вирішення територіальної проблеми.

Він відмовився від коментарів, заявивши, що не хоче обговорювати зміст поточних переговорів.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.

Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

Карл ШЛІТЕР
Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції, Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.