ЄС: заява щодо трагедії МН-17

18 Jul, 2017 | |

17 липня оприлюднено декларацію Високого представника ЄС Ф.Могеріні від імені ЄС щодо третьої річниці збиття авіалайнеру МН17.

ЄС та держави-члени Євросоюзу підтвердили свою повну підтримку роботі Об'єднаної слідчої групи (ОСГ) та привітали прогрес, що був досягнутий протягом останнього року. Враховуючи продовження роботи слідчої групи вкрай важливим є забезпечення належних умов для того, щоб слідчі могли незалежно та ретельно виконувати свою роботу. ЄС вітає здійснені зацікавленими країнами заходи, спрямовані на забезпечення ефективного розслідування, а також обрання юрисдикції Нідерландів, яка вбудована у систему міжнародного співробітництва та допомоги, як важливі кроки на шляху притягнення винних до відповідальності.

Наголошується, що для притягнення винних до відповідальності розслідування потребуватиме постійної підтримки міжнародного співтовариства. У цьому контексті, ЄС очікує, що всі держави, які можуть сприяти розслідуванню та кримінальному переслідуванню відповідальних за цей злочин, вчинять усі необхідні дії, як того вимагає Резолюція Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй № 2166.

У декларації також висловлюється глибоке співчуття ЄС та держав-членів родинам та близьким загиблих.

Tags: ЄС MH17
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі:

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.