Новий Посол Великобританії при ЄС: друг України

06 Jan, 2017 | Cергій Даниленко, Модератор групи Geostrategy | analytics@geostrategy.ua
EU_UK

Велика Британія визначилася з кандидатурою нового посла в Євросоюзі, який прийде на заміну Айвану Роджерсу. «Старший дипломат сер Тімоті Ерл Барроу буде призначений новим послом Великої Британії в ЄС, що замінить сера Айвана Роджерса», - йдеться у повідомленні британських ЗМІ.

Як повідомлялося, посол Великої Британії в ЄС Айван Роджерс неочікувано написав заяву про відставку менш як за три місяці до формального запуску процедури виходу Британії з Євросоюзу. Раніше Барроу був послом Британії в Україні з 2006 по 2008 рік. Також він обіймав аналогічну посаду в Російській Федерації з серпня 2011 по листопад 2015 року. Нижче наводяться основні біографічні відомості про новопризначеного Посла.

Тімоті Ерл Барроу

На фото: Тімоті Ерл Барроу

Biography:

In January 2017 Tim was appointed the UK’s Permanent Representative to the European Union.

Tim joined the FCO in 1986 working in the Western European Department with his first overseas postings in 1989 as part of the British Days Exhibition, followed by Second Secretary in Moscow.

Subsequent positions are as follows:

Head of Russia Section

Private Secretary to Minister of State

First Secretary, UKREP Brussels

Private Secretary to the Foreign Secretary

Head of Common Foreign and Security Department

Assistant Director EU External

Deputy Political Director

Her Majesty’s Ambassador in Kyiv, Ukraine

Representative to the Political and Security Committee of the European Union and Ambassador to the Western European Union, UKREP Brussels

Her Majesty’s Ambassador in Moscow, Russia

Political Director

Director General, Political

Board members give corporate leadership to the FCO by ensuring that the department meets the foreign policy priorities, Public Service Agreements targets and service delivery targets set by ministers. The Director General, Political takes a particular interest in the foreign policy objectives and has the following areas of responsibility and regions:

multilateral policy

Eastern Europe and Central Asia

Middle East and North Africa

South Asia and Afghanistan

Тім Барроу буде відігравати ключову роль на переговорах щодо виходу Великобританії з лав Європейського Союзу, які, як очікується, розпочнуться в березні 2017 року. Барроу як політичний директор Форін Офісу та як колишній Посол в Росії добре ознайомлений із природою російсько-українського конфлікту і займає критичну позицію щодо РФ, хоча й із певним пієтетом ставиться до Росії.

 

“I have good memories of working in Moscow in the early nineties. I look forward to getting to know again this vast and dynamic country and to continuing the steady work of developing relations between our two countries.”

 

Аналітики групи Geostrategy прийшли до висновку, що загалом Т.Барроу (батько чотирьох дітей) характеризується як досвідчений переговірник, здатний, у разі необхідності, займати жорстку позицію. Він добре обізнаний з питань спільної безпекової та зовнішньої політики ЄС.

Політичні експерти вважають, що Тіма Барроу загалом навряд чи можна назвати прихильником «жорсткого» варіанту Brexit, однак, будучи кар’єрним дипломатом, він буде чітко дотримуватися лінії офіційного Лондону щодо питань виходу з ЄС та не буде політизувати сам процес переговорів.

 

“Good to see that the Government have replaced a knighted career diplomat – with a knighted career diplomat”.

 

Колеги Тіма Барроу, зокрема Чарльз Кроуфорд, колишній британський Посол в Польщі та Сербії, каже, що він є безстрашним та професійним переговірником, який якнайкраще впорається із завданням по виходу Британії з Євросоюзу. Натомість, очікується, що Тім Барроу зможе надати Україні необхідне сприяння, особливо в часи, коли з такими складнощами рухається процес надання Україні безвізового режиму, не завершено процес ратифікації Угоди про асоціацію, і протягом кожних півроку необхідно ухвалювати рішення щодо продовження антиросійських санкцій.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?