ООН: Росію та Китай чекає ізоляція

26 Jun, 2020 | |

Росію та Китай чекає ізоляція в ООН, якщо вони продовжать блокувати в Радбезі проекти резолюції США про ембарго зброї для Ірану. Про це заявив спецпредставник США по Ірану Брайан Хук.

Він підкреслив, що між Москвою і Пекіном та міжнародним співтовариством наростають суперечності.

«Росія і Китай були ізольовані в МАГАТЕ, а тепер будуть ізольовані і в Раді Безпеки ООН, якщо продовжать шлях антиутопії», - заявив Хук.

Раніше, 19 червня, агентство МАГАТЕ ухвалило резолюцію про доступ до двох ядерних об'єктів Ірану. Росія і Китай спробували заблокувати це рішення, але не змогли, так як не володіють правом вето в МАГАТЕ. Однак таке право у них є в Радбезі ООН.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.