США: посилення санкцій триває

04 Dec, 2023 | |

01 грудня 2023 року Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило повні блокуючі санкції проти трьох компаній за причетність до діяльності з порушення “pricecap”. Три морських судна, які використовувалися для перевезення російської сирої нафти, придбаної за ціною вищою від граничної, визнані як заблокована власність.

Відповідно до Мінфіну США, морські судна NS Champion (власник компанія Sterling Shipping Incorporated, ОАЕ), Viktor Bakaev (власник Streymoy Shipping Limited, ОАЕ) та HS Atlantica (власник HS Atlantica, Ліберія) здійснювали транспортування російської нафти за ціною понад 60 дол. за барель після запровадження pricecap. 

OFAC опублікувало Генеральну ліцензію, яка не дозволяє: (1) укладати будь-які нові комерційні контракти, пов’язані з майном або інтересами у власності санкціонованих суб’єктів; (2) здійснювати розвантаження будь-якого вантажу на борту заблокованих суден, включаючи розвантаження сирої нафти або нафтопродуктів походженням з рф, за винятком розвантаження через виникнення надзвичайної ситуації на судні; (3) будь-які операції, пов'язані з продажем сирої нафти або нафтопродуктів походженням з росії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.