США, Росія: військове співробітництво заборонено

26 Dec, 2016 | |

Обама заборонив військове співробітництво з Росією. Президент США Барак Обама підписав закон про оборонні витрати на 2017 рік, який обмежує військове співробітництво з Росією, надає глобальний статус «закону Магнітського» і передбачає постачання зброї сирійській опозиції. Документ, зокрема, забороняє Міноборони США виділяти в 2017 фінансовому році кошти на військове співробітництво з Москвою до того моменту, поки Пентагон за погодженням з Держдепартаментом США не повідомить Конгрес про те, що Росія припинила «окупацію території України і агресивні дії, які загрожують суверенітету і територіальній цілісності України і членів НАТО».

Окремо прописана заборона на фінансування будь-яких дій», які визнають суверенітет Росії над Кримом. Винятком можуть бути тільки випадки, пов'язані з національною безпекою США.

Документ також передбачає виділення 4,3 мільярда доларів на «стримування Росії». Ці кошти підуть на «політичну, економічну та публічну дипломатію», а також на військову підтримку союзників по НАТО та інших партнерів США в Європі та Азії.

Крім того, закон про оборонні витрати дозволяє президенту США вводити санкції проти всіх, хто, на думку Вашингтона, причетний до корупції та порушень прав людини. Санкції включають в себе блокування власності або активів, які перебувають під юрисдикцією Сполучених Штатів.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

Карл ШЛІТЕР
Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції, Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.