США: військово-повітряні сили запустили ракету-носій Atlas V

26 May, 2020 | |

Ракета стартувала з бази ВПС США на мисі Канаверал. Раніше запуск відклали на добу через погану погоду.

Космоплан, також відомий як Орбітальна випробувальна машина (OTV), виведе на орбіту супутник і випробує в космосі технологію перетворення сонячної енергії. Це вже шоста місія цього орбітального безпілотного літака.

«В пам'ять про жертви Covid-19 і на честь всіх, хто перебуває на головному фронті боротьби з пандемією. Америка є сильною», - такий напис містився на обтічнику ракети.

X-37B - секретна американська програма випробувань, відомо про неї дуже мало. Пентагон в минулому розкривав мало подробиць про місії та можливості космоплана. Під час одного з експериментів випробували вплив радіації на насіння та інші матеріали.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.