Великобританія: результати виборів гірші за Brexit

09 Jun, 2017 | |

"Тотальний хаос" очікує на Велику Британію з огляду на попередні результати дострокових парламентських виборів, пише Independent.

Якщо дані екзит-полів виявляться точними, можна говорити про те, що ці вибори можуть стати одним із найбільших політичних розчарувань в історії Британії, що перевершить навіть брекзит.

Попередні цифри шокували країну. Адже цей результат свідчить, що в парламенті не буде більшості.

Наслідки цього можуть призвести до хаосу, особливо з огляду на те, що до початку переговорів про вихід країни з ЄС лишилися лічені дні, а перемовини про формування уряду можуть затягтися.

За таких обставин Тереза Мей може подати у відставку. Це, у свою чергу, призведе до "буремного періоду боротьби за владу".

І хоча наразі важко з впевненістю говорити, чи піде прем'єр з посади, принаймні про одне можна вже говорити точно: результат цих виборів не піде на користь Мей.

Схожу думку висловлює Times. Єдиною втіхою для Кемерона може бути те, що Мей перейняла на себе роль найбільш успішного творця хаосу.

Британській прем'єрці не варто було оголошувати про вибори. Це лише продемонструвало наскільки вона переоцінила свої можливості.

Пиха прем'єр-міністра, схильність до побудови короткотермінових планів та хвиля участі молодих виборців у голосуванні вирішили її долю.

Times звертає увагу на те, що у цих виборах проголосувала надзвичайно велика кількість молоді. У цьому він бачить "реванш" за референдум щодо виходу країни з ЄС, долю якого переважно вирішило старше покоління.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

США та Німеччина: триває важкий пошук позиції по Україні

Уільям Дроздяк (William Drozdiak)
Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.