Австралія: підписано ядерну угоду зі США та Великобританією

22 Nov, 2021 | |

В будівлі парламенту в Канберрі Міністр оборони Австралії Пітер Даттон, Верховний комісар Великобританії Вікторія Тределл і тимчасовий повірений у справах США Майкл Голдман підписали ядерну угоду.

"Це вперше, коли США та Велика Британія поділилися цією інформацією з третьою країною. Це було те, чого варто було забезпечити. Це те, чого Австралія давно прагнула і наш уряд забезпечив", - сказав журналістам прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон в Канберрі.
Австралія у вересні  цього року скасувала угоду з французькою військово-морською групою, вирішивши замість цього побудувати щонайменше 12 атомних підводних човнів за угодою зі Сполученими Штатами та Великобританією. Новий альянс, який отримав назву AUKUS, покликаний вперше надати Австралії доступ до атомних підводних човнів та технологіям з їх виробництва.
Це рішення спричинило серйозне дипломатичне напруження, і Франція на знак протесту відкликала своїх послів з Австралії та Сполучених Штатів.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.