Білорусь: навчання "Захід-2017" пройдуть на території республіки восени

13 Jun, 2017 | |

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що спільні білорусько-російські навчання "Захід-2017" пройдуть на території республіки восени, незважаючи на зовнішній тиск.

Лукашенко заявив про загострення ситуації в зоні відповідальності ОДКБ

Білорусько-російські навчання "Захід-2017" пройдуть з 14 по 20 вересня. Раніше деякі іноземні експерти припустили, що російські військові можуть залишитися на території Білорусії і по закінченні навчань. Таку можливість не виключив і міністр оборони Польщі. Крім того, департамент держбезпеки і другий департамент оперативних служб при Міноборони Литви підготували звіт про загрози нацбезпеці, особливу небезпеку вони угледіли в навчаннях "Захід-2017". Посол РФ в Мінську Олександр Суріков раніше заявляв, що військові РФ не збираються залишатися в Білорусії після навчань.

"Занадто багато шуму, не знаю тільки через що, про те, що у нас восени пройдуть масштабні навчання Білорусії і Росії. І як би нас тут не тиснули, ми проведемо ці навчання. Ми націлені на те, щоб вони пройшли масштабно і дуже серйозно. Знаю, що і в Росії точно такий же настрій ", - заявив Лукашенко у вівторок в Мінську під час зустрічі з керівниками оборонних відомств держав-членів ОДКБ.

Він підкреслив, що обидві країни "нікого не лякають". "Ми будемо відпрацьовувати під час навчань все те, що відпрацьовують наші потенційні суперники. Ми навчаємо армію і будемо її навчати захищати територію наших держав і наші народи", - зазначив білоруський президент.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів:

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.