Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

17 Mar, 2013 | Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції |
Карл ШЛІТЕР

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції,

Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.

 

Пане Карле, що Ви можете сказати про причетність «Газпрому» до фінансування в Європі антисланцевої кампанії.

-Це на сто відсотків є неправдою і повною брехнею. Натомість правдою є те, що всі дослідницькі звіти, у яких говориться, що видобуток сланцевого газу є безпечним, повністю профінансовані компаніями, які займаються цим видобутком.

 

Я із впевненістю стверджую, що «Газпром» тут ні до чого тому, що під час роботи над текстом Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу, я зі своїми колегами зустрічався з представниками організацій, які проводять антисланцеві кампанії, у 23 країнах ЄС. Всі ці організації були надзвичайно бідними.

 

Ми допомогли їм профінансувати зйомки освітнього ролика у рамках цієї кампанії, бо вони не могли цього зробити, навіть об’єднавши всі свої зусилля.

У Швеції, наприклад, така організація має трошки грошей, але тільки тому, що земля, на якій хотіли пробурити перші свердловини для розвідки сланцевого газу, виявилася власністю місцевого герцога. Він зовсім не зрадів такому факту і профінансував антисланцеву кампанію, щоб врятувати свою землю.

Так що повірте, організації, які борються проти розгортання видобутку сланцевого газу в Європі – надзвичайно бідні, з обмеженими фінансовими ресурсами.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.