Індія: трагічна загибель начальника оборони генерала Біпіна Равата

08 Dec, 2021 | |

Генерал оборони Індії Біпін Рават, його дружина та ще 11 людей загинули після того, як військовий гелікоптер, яким вони летіли, розбився в південному штаті Таміл Наду, повідомили в ВПС Індії (IAF).

IAF повідомила у Twitter, що "трагічна аварія" сталася поблизу міста Кунур опівдні в середу. У момент катастрофи вертоліт прямував з бази ВПС до Штабного коледжу Служби оборони.

Біпін Рават був першим начальником штабу оборони Індії, посаду, яку індійський уряд заснував у 2019 році і яку він обійняв минулого року після виходу у відставку з посади головнокомандувача армії. Він вважався близьким до прем'єр-міністра Нарендри Моді і був радником міністерства оборони.

Біпін Рават походив із родини військового, кілька поколінь служили в збройних силах Індії.

Генерал, який мав за плечима чотири десятиліття служби, командував військами в Кашмірі, що керується Індією, і вздовж лінії фактичного контролю, що межує з Китаєм.

Йому приписують скорочення збройних конфліктів на північно-східному кордоні Індії та керування транскордонною операцією з боротьби з повстанцями в сусідній М'янмі.

Tags: Індія
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.  

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".