Казахстан: затримання тривають

10 Jan, 2022 | |

За участь у заворушеннях у Казахстані затримали вже 7939 людей.

У понеділок відбувається позачерговий онлайн-саміт Організації договору про колективну безпеку, куди, окрім Казахстану, входять Росія, Киргизстан, Таджикистан, Вірменія та Білорусь. Усі ці країни направили до Казахстану своїх військових в складі миротворчого контингенту для участі в "контртерористичній операції".

На саміті президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що під час заворушень в країні намагалися здійснити держпереворот.

Президент Росії Володимир Путін додав, що організатори заворушень використали елементи "майданних технологій".

8 січня стало відомо про затримання Каріма Масімова - найближчого соратника експрезидента Нурсултана Назарбаєва, який очолював до заворушень Комітет національної безпеки. Масімова підозрюють у державній зраді.

10 січня у країні знайшли мертвими двох високопосадових силовиків - начальника поліції Жамбильської області генерал-майора Жаната Сулейменова та полковника Комітету нацбезпеки Азамата Ібраєва.

За даними місцевих ЗМІ, Сулейменова знайшли з вогнепальним пораненням у власному кабінеті. Йому міг загрожувати трибунал через випадки переходу поліцейських на бік демонстрантів.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі:

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський: