Китай, Казахстан, Азербайджан: планується побудувати міст через Каспій з Казахстану до Азербайджану

17 Aug, 2015 | |

Китай опрацьовує деталі будівництва моста над Каспійським морем з Казахстану до Азербайджану. Будівництво грандіозної споруди може початися вже незабаром. Про це повідомляється у програмі "Ділове час" на телеканалі "Алмати". Подробиці проекту поки не озвучуються.

Відзначається, що в даний час по сухопутному коридору з Китаю в Євросоюз іде в 100 разів менше вантажопотоку, ніж морським шляхом. Навіть у Росію з Китаю більша частина вантажів доставляється морем через Фінляндію. При цьому основні інвестиції в логістику Китай зараз спрямовує на "бірманський коридор" - приблизно в 100 разів більше, ніж готовий вкласти в "Шовковий шлях".

"Ви знаєте, що світова економіка не може сказати, що вона вийшла з кризи. Криза ще триває у світовому масштабі, навіть у такому контексті товарообіг між КНР і Казахстаном досяг 17 млрд доларів. Це помітні успіхи і очевидні для наших народів ", - сказав Генеральний Консул КНР в Алмати Чжан Вей,

За словами китайського дипломата, акцент буде зроблений на розвиток інфраструктури, зокрема, залізниці з Казахстану в китайські міста Ляньюньгань, Урумчі, Ланьчжоу.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.