Китай: проходить Форум з міжнародного співробітництва в Пекіні

14 May, 2017 | |

14-15 травня у Пекіні за ініціативи Китаю проходить Форум «Один пояс - Один шлях» в планах якого змінити застаріле геополітичне маневрування з орієнтацією на нову модель взаємовигідної співпраці в міжнародних відносинах. План, який спрямований на розширення торгових зв'язків між країнами Азії, Африки, Європи і за її межами, був вперше представлений в 2013 році.

«Торгівля є важливим двигуном економічного розвитку», сказав пан Сі на саміті світових лідерів в Пекіні.

Голова КНР Сі Цзіньпін у своїй вступній промові на церемонії відкриття Форуму  в Пекіні заявив, що Китай не має наміру формувати невелику групу, що завдає шкоди стабільності а прагне створити велику сім'ю для гармонійного співіснування.

Це суть пропозиції Китаю, збагатити існуючі коцепції міжнародних відносин. Китайський підхід до побудови майбутнього для людства, підтримує такі принципи, як відкритість і процвітання, інновації які з'єднують різні цивілізації заявив китайський лідер.

Сучасний світ, зростає і стає більш багатополярним, економічно глобалізованим, оцифровуюється і урізноманітнюється в культурному сенсі.

Китай показував значний економічний і соціальний розвиток останні десятиліття. Але зараз тенденції змінились і Китай змушений шукати нові ринки, модернізувати свої підходи до старих. Тому Китай готовий повернутись до древніх шовкових шляхів та готовий поділитися своєю практикою в області розвитку і зробити більший фінансовий внесок в глобальний розвиток.

Президент Китаю Сі Цзіньпін пообіцяв 124 мільярди $ для проекту «Один пояс - Один шлях» але часові рамки для розподілу коштів обіцяних для проекту, не зазначено.

Лідери 29 країн беруть участь форумі, який закінчується в понеділок, включаючи президента Росії Володимира Путіна і президента Туреччини Реджепа Ердогана.

Кілька інших європейських лідерів, у тому числі прем'єр-міністри Іспанії, Італії, Греції та Угорщини, також беруть участь в саміті.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.