Китай: проходить Форум з міжнародного співробітництва в Пекіні

14 May, 2017 | |

14-15 травня у Пекіні за ініціативи Китаю проходить Форум «Один пояс - Один шлях» в планах якого змінити застаріле геополітичне маневрування з орієнтацією на нову модель взаємовигідної співпраці в міжнародних відносинах. План, який спрямований на розширення торгових зв'язків між країнами Азії, Африки, Європи і за її межами, був вперше представлений в 2013 році.

«Торгівля є важливим двигуном економічного розвитку», сказав пан Сі на саміті світових лідерів в Пекіні.

Голова КНР Сі Цзіньпін у своїй вступній промові на церемонії відкриття Форуму  в Пекіні заявив, що Китай не має наміру формувати невелику групу, що завдає шкоди стабільності а прагне створити велику сім'ю для гармонійного співіснування.

Це суть пропозиції Китаю, збагатити існуючі коцепції міжнародних відносин. Китайський підхід до побудови майбутнього для людства, підтримує такі принципи, як відкритість і процвітання, інновації які з'єднують різні цивілізації заявив китайський лідер.

Сучасний світ, зростає і стає більш багатополярним, економічно глобалізованим, оцифровуюється і урізноманітнюється в культурному сенсі.

Китай показував значний економічний і соціальний розвиток останні десятиліття. Але зараз тенденції змінились і Китай змушений шукати нові ринки, модернізувати свої підходи до старих. Тому Китай готовий повернутись до древніх шовкових шляхів та готовий поділитися своєю практикою в області розвитку і зробити більший фінансовий внесок в глобальний розвиток.

Президент Китаю Сі Цзіньпін пообіцяв 124 мільярди $ для проекту «Один пояс - Один шлях» але часові рамки для розподілу коштів обіцяних для проекту, не зазначено.

Лідери 29 країн беруть участь форумі, який закінчується в понеділок, включаючи президента Росії Володимира Путіна і президента Туреччини Реджепа Ердогана.

Кілька інших європейських лідерів, у тому числі прем'єр-міністри Іспанії, Італії, Греції та Угорщини, також беруть участь в саміті.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.