Латвія: придбала ПЗРК Stinger в Данії

21 Aug, 2017 | |

Латвійські військові придбали в Данії американські переносні зенітні комплекси (ПЗРК) Stinger. Про це, заявив в ефірі латвійського громадського телебачення LTV міністр оборони республіки Раймондс Раймондс Берґманіс.

Глава Міноборони не став вдаватися в кількісні параметри угоди, заявивши лише, що «сума сплачена не надто велика, але за неї ми отримаємо солідну кількість озброєння».

ПЗРК закуплені з складів Збройних сил Данії і будуть передані до кінця поточного року або на самому початку 2018 го. Данія з 1996 року, за даними Управління з військово-технічної співпраці Пентагону, отримала сумарно 1140 ПЗРК типу Stinger.

ПЗРК FIM-92 Stinger був прийнятий на озброєння в США в 1981 році. Спочатку оснащувався інфрачервоної головкою самонаведення, але з 1983 року комплектується дводіапазонними головками.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND