Німеччина завершила 2017 рік з рекордним профіцитом бюджету

26 Feb, 2018 | |

Німеччина в 2017 році добилася профіциту всіх громадських бюджетів. В цілому профіцит бюджету склав 36,6 млрд євро - це максимум з часу возз'єднання Німеччини, тобто за 27 років.

За підсумками минулого року профіцит відзначений на всіх державних рівнях - федеральному, земельному, місцевому, а також в касах соціального страхування. При цьому найвищого показника досягли 16 федеральних земель Німеччини - 16,2 млрд євро, повідомляє DW з посиланням на матеріали Федерального статистичного агентства ФРН (Destatis).

Доходи кас соціального страхування перевищили витрати на 10,5 млрд євро, а на муніципальному рівні позитивне сальдо дорівнювало 8,7 млрд євро.

Разом з тим, профіцит держбюджету ФРН помітно знизився в порівнянні з трьома попередніми роками, склавши 1,08 млрд євро. У 2015 році цей показник дорівнював 9,7 млрд євро, а в 2016 році - 7,4 млрд євро.

Позитивне сальдо фіксується вже четвертий рік поспіль завдяки стійкому економічному зростанню і виключно сприятливої ​​ситуації на ринку праці. У 2016 році сукупний профіцит становив 23,7 млрд євро, в 2015 році - 19,4 млрд євро.

ВВП Німеччини в 2017 році виріс за підсумками восьмого року поспіль, причому темпи підйому стали максимальними за 6 років - 2,2%.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.