Німеччина завершила 2017 рік з рекордним профіцитом бюджету

26 Feb, 2018 | |

Німеччина в 2017 році добилася профіциту всіх громадських бюджетів. В цілому профіцит бюджету склав 36,6 млрд євро - це максимум з часу возз'єднання Німеччини, тобто за 27 років.

За підсумками минулого року профіцит відзначений на всіх державних рівнях - федеральному, земельному, місцевому, а також в касах соціального страхування. При цьому найвищого показника досягли 16 федеральних земель Німеччини - 16,2 млрд євро, повідомляє DW з посиланням на матеріали Федерального статистичного агентства ФРН (Destatis).

Доходи кас соціального страхування перевищили витрати на 10,5 млрд євро, а на муніципальному рівні позитивне сальдо дорівнювало 8,7 млрд євро.

Разом з тим, профіцит держбюджету ФРН помітно знизився в порівнянні з трьома попередніми роками, склавши 1,08 млрд євро. У 2015 році цей показник дорівнював 9,7 млрд євро, а в 2016 році - 7,4 млрд євро.

Позитивне сальдо фіксується вже четвертий рік поспіль завдяки стійкому економічному зростанню і виключно сприятливої ​​ситуації на ринку праці. У 2016 році сукупний профіцит становив 23,7 млрд євро, в 2015 році - 19,4 млрд євро.

ВВП Німеччини в 2017 році виріс за підсумками восьмого року поспіль, причому темпи підйому стали максимальними за 6 років - 2,2%.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь